ua en ru

Суд наклав арешт на землю заступника мера Луцька

Суд наклав арешт на землю заступника мера Луцька Ілюстративне фото (maxpixel.com)

Олександр Рачков підозрюється у пособництві в одержанні хабара

Суд наклав арешт на чотири земельні ділянки заступника мера Луцька Олександра Рачкова, який підозрюється детективами НАБУ у пособництві в одержанні хабара районним суддею Волинської області. Про це повідомляє Слово і Діло.

Таке рішення було ухвалено суддями Солом'янського районного суду міста Київ за результатом клопотання детектива НАБУ.

Детектив зазначив у клопотанні, що замісник мера Луцька обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, який передбачений ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі, Пособництво в отриманні хабара). Зазначається, що Олександр Рачков причетний до одержання неправомірної вигоди суддею Шацького району Волинської області Наталією Сушик.

Під час досудового розслідування детективами було встановлено, що Рачков на правах приватної власності мав земельні ділянки площами 0,7533 га, 0,7896 га, 1,1455 га та 0,8076 га, які розташовані у Волинській області, Ратнівському районі.

З цієї причини НАБУ попросило суд накласти арешт на земельні ділянки, оскільки судом може бути назначено покарання у вигляді конфіскації майна.

Суддею було задовільнено клопотання й накладено заборону на її відчуження.

Нагадаємо, у Хмельницькій області затримали на хабарі двох патрульних. У СБУ зазначають, що поліцейські вимагали від місцевого жителя 16 тис. гривень.