ua en ru

Суд над Шепелєвим може торкнутися провідних політсил України

Суд над колишнім народним депутатом від Партії регіонів і "Батьківщини" Олександром Шепелєвим може торкнутися провідних політичних сил України. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна".

"Очевидно, Шепелєв цікавий для прокуратури як людина, здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Тимошенко і безпосередньо оточення прем'єр-міністра. Рахунки, люди, проводки. На тлі дискредитації звинувачень проти Тимошенко, які Ренат Кузьмін вибудовує на вбивстві Щербаня і газовому договорі з Росією, команда Віктора Пшонки у разі, якщо роздобуде Шепелєва і змусить його говорити, зможе спиратися на новий компромат. Свідчення екс-депутата БЮТ можуть бути вельми видовищним ходом", - йдеться в статті.

Читайте також: Екс-депутата Олександра Шепелєва затримали в Угорщині

Водночас, як відзначає видання, Шепелєв може бути використаний для отримання компромату на групи впливу в оточенні Президента України Віктора Януковича і використання інформації для дискредитації опонентів.

"Цікаві питання для слідства - а хто був вигодонабувачем вбивства Єрохіна, який займався справами про "конвертаційні" центри в Донецькій і Луганській областях? Хто був вигодонабувачем у справі про вбивство Кириченка? Цікаво, що "АвтоКразбанк", за неофіційними даними, також вважався "сімейним". І ще один важливий момент: Шепелєв знає, скільки в кожній зі схем забрали, на самому верху знають, скільки принесли, але про те, скільки не донесли - лише здогадуються... Тепер дізнаються напевно...", - зазначає видання.