ua en ru

Екс-депутата Олександра Шепелєва затримали в Угорщині

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підтвердив затримання колишнього народного депутата від "Батьківщини" і ПР Олександра Шепелєва в Угорщині. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підтвердив затримання колишнього народного депутата від "Батьківщини" і ПР Олександра Шепелєва (на фото) в Угорщині. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"З тієї інформації, яка надана, він затриманий на території Угорщини. Є ряд злочинів, які були підставою, щоб оголосити його в міжнародний розшук через систему Інтерполу", - сказав Захарченко.

На питання, чи повернуть Шепелєва назад в Україну Захарченко відповів: "Це питання зараз вирішується на рівні Генеральної прокуратури".

Нагадаємо, в січні цього року колишній народний депутат Олександр Шепелев був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Замах на Дядечка було скоєно навесні 2012 року в селі Софіївська Борщагівка під Києвом. Тоді невідомі з автоматичної вогнепальної зброї обстріляли його автомобіль Mercedes. Внаслідок інциденту 46-річний водій отримав вогнепальне поранення нижніх кінцівок, а банкір тілесні ушкодження у вигляді садна правого стегна.

У 2012 році стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Зазначимо, що Шепелєв був одним з перебіжчиків у минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами, обраними до Верховної Ради за списком БЮТ, увійшов у фракцію Партії регіонів. Але вже 9 грудня 2011 р. Шепелев вийшов з фракції ПР.