ua en ru

Суд почав розглядати скаргу на незаконне затримання Корбана

Суд почав розглядати скаргу на незаконне затримання Корбана Фото: Геннадій Корбан на суді

Корбана на суд не доставили

У Печерському районному суді міста Києва почалося слухання за скаргою одного з адвокатів Геннадія Корбана щодо його незаконного затримання. Про це заявила головуючий суддя суду Бабенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове провадження за заявою адвоката Барсученка, захисника Геннадія Корбана Олеговича, яке було подано в Печерський районний суд міста Києва в порядку ст. 206 КПК України щодо з'ясування підстав позбавлення свободи громадянина України Геннадія Корбана Олеговича, який був затриманий 31.10.2015, 03.11.2015 року оголошується відкритим", - заявила вона.

При цьому самого Корбана не доставили на засідання суду з ізолятора СБУ.

Нагадаємо, лідера партії УКРОП Геннадія Корбана затримали в Дніпропетровську 31 жовтня в рамках спецоперації. Лідера УКРОПу підозрюють у створенні злочинної організації. Крім того, йому пред'явлено звинувачення у привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, викрадення.

Повторно Корбан був затриманий вчора, 3 листопада, у Чернігові, де проходив суд про обрання йому запобіжного заходу. Звідти Корбана привезли в Київ. У ГПУ пояснили, що повторно Корбан був затриманий рамках нового кримінального провадження (за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримання уповноваженою службовою особою).