ua en ru

Суд Львова частково задовольнив позов нардепа від КПУ Зубчевського до Фаріон

Шевченківський районний суд Львова 24 вересня 2013 р. частково задовольнив позов народного депутата України Олександра Зубчевського до Ірини Фаріон. Про це повідомляє прес-служба КПУ.

Суд визнав образливими слова Ірини Фаріон, публічно прозвучали на адресу Олександра Зубчевського. Крім цього, суд частково задовольнив моральну шкоду. Виходячи з рішення суду, Фаріон повинна виплатити Зубчевскому 20 тис. грн морального збитку і 2 тис. грн судових витрат.

За словами Зубчевського, він задоволений справедливим рішенням суду і як і раніше заявляв, що всі гроші, отримані від Фаріон, будуть перераховані на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

"З мого боку були представлені всі докази провини Ірини Фаріон, та оскаржувати їх її представника в суді було складно. Тому суддя виніс абсолютно справедливе рішення. Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того, якою ти мовою говориш, яка в тебе національність і який колір шкіри. Нехай і не вся сума задоволена судом в якості моральної шкоди, але навіть та, яка надійде від "свободівки"», послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл. Можливо, Фаріон буде подавати апеляцію, але не раджу цього робити, оскільки її справа явно програшна. Нехай змириться і внесе 20 тис. грн на розвиток освіти в нашій країні", - наголосив Зубчевський.