ua en ru

Суд у Криму заборонив Чубарову брати участь у засіданні проти Чийгоза

Суд у Криму заборонив Чубарову брати участь у засіданні проти Чийгоза Фото: Рефат Чубаров

Суд відмовив у виклику ключового свідка у справі

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не дозволив голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову свідчити в суді проти Ахтема Чийгоза на анексованому півострові. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Клопотання було заявлено вчора, за законом суд був зобов'язаний розглянути це клопотання, але судді під надуманим приводом взяли паузу, щоб ті куратори політичні, які цю справу ведуть - обговорили це важливе питання", - заявив адвокат обвинуваченого Микола Полозов.

Він додав, що рішення про виклик на допит Чубарова в Крим виглядає політично вмотивованим. На думку адвоката, відмова у виклику ключового свідка є дискредитацією суду.

Так, "справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на два окремих: заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу, і по інших фігурантах процесу. Російська влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутат України Рефат Чубаров дав згоду на виклик в якості свідка у справі Ахтема Чийгоза, якого звинувачує окупаційна влада Криму.