ua en ru

"Суд" в Криму оштрафував кримськотатарського активіста за проведення мітингу

"Суд" в Криму оштрафував кримськотатарського активіста за проведення мітингу Фото: Рустем Османов (facebook.com/crimeansolidarity)

Османова звинуватили в порушенні порядку під час мітингу

Штраф у сумі 10 тисяч рублів, або 4,2 тисячі гривень присудив Бахчисарайський районний "суд" анексованого Росією Криму кримськотатарському активісту Рустему Османову. Його звинуватили в несанкціонованому мітингу, передає "Крим.Реаліі".

Відповідне рішення було винесено 10 грудня 2017 року. Так, "суд" звинуватив активіста общестенного руху "Кримська солідарність" в "порушенні встановленого порядку проведення масового заходу, що спричинило за собою перешкоди транспорту або пішоходів".

Також в матеріалах адміністративної справи йдеться, що Османов та інші активісти перешкоджали проїзду машин і руху пішоходів під час обшуків в будинку ще одного активіста - Сейдамета Мустафаєва.

Як повідомив юрист Рустем Кямілєв, захист має намір оскаржити рішення Бахчисарайського суду в апеляції, а також в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, в включеному Російською Федерацією Криму сьогодні, 11 грудня 2017 року, затримали кримського татарина Рустема Османова. Після затримання Османов билдоставлен в РВВС м Бахчисарай.