ua en ru

"Суд" Криму засудив українця Стешенка до 2 років колонії

"Суд" Криму засудив українця Стешенка до 2 років колонії Ілюстративне фото (twitter.com borissssova)

Стешенка визнали винним у підпалі будинку російського муфтія Криму

"Суд" анексованого Російською Федерацією Криму засудив українця Олександра Стешенка до двох років колонії-поселення. Про це з посиланням на прес-службу ФСБ Росії по Криму і Севастополю повідомляють "Крим.Реалії".

Як повідомляється, вирок українцю, якого визнали винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва, виніс "Центральний районний суд Сімферополя".

Крім того, у ФСБ заявили, що в ході слідства Стешенко повністю визнав свою провину, а також просив про особливий порядок судового розгляду.

"Кримінальне переслідування у відношенні Стешенка в частині скоєння ще одного злочину (частина 2 статті 282.1 КК Росії - створення екстремістського співтовариства) припинено у зв'язку з каяттям", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що харків'янин Стешенко був затриманий при в'їзді в Крим у квітні. Причиною для затримання представники російської спецслужби вказали нібито невідповідність фотографії в паспорті особистості Стешенка. До цього інциденту Стешенко неодноразово подорожував з цим паспортом, в тому числі на територію Криму.