ua en ru

Суд конфіскував внески партії "Укроп"

Суд конфіскував внески партії "Укроп" Фото: НАПК

Суд конфіскував 500 тисяч гривень партії "Укроп"

Суд постановив конфіскувати у партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" партійні внески на майже 500 тис. гривень. Про це під час брифінгу заявила Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), координатор Департаменту з питань запобігання політичній корупції Наталія Корчак, передає прес-служба Агентства.

За словами Корчак, про членські внески через касові операції (каса Партії) у підтримку зазначеної політичної партії стало відомо за результатами аналізу звіту політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за третій квартал 2016 року.

"Партія отримала такі внески від 16 фізичних осіб. Згодом зазначені внески були внесені готівкою уповноваженою особою, яка відповідно до статуту має право підпису на поточний рахунок партії. В той же час по Чернівецької обласної регіональної організації та Вінницької обласної регіональної організації внески навіть не були перераховані на поточні рахунки зазначених політичних партій у відповідному звітному періоді. Системний аналіз інформації, відображеної в звіті, дозволив встановити, що сума внесків на підтримку політичної партії склала 468 946,50 грн", - сказала Корчак.

Зазначене є порушенням частини восьмої статті 14 Закону України "Про політичні партії в Україні", відповідно до якої грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції. Тому Національне агентство направило відповідні матеріали до суду.

Відповідний звіт партії був поданий в Національне агентство 9 листопада 2016.

Нагадаємо, раніше в Нацагенстве повідомили, що суд виніс перше в Україні рішення про конфіскацію коштів політичної партії.