ua en ru

Суд у Києві ухвалив рішення про зловживання монопольним становищем на ринку ЖКГ

Суд у Києві ухвалив рішення про зловживання монопольним становищем на ринку ЖКГ Фото: Київський апеляційний госпсуд

На фірму "Т.М.М." накладено штраф у 68 тис. грн

Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення Господарського суду м .Києва за позовом ТОВ "Т.М.М." до Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України. Про це повідомили у прес-службі Київського апеляційного госпсуду.

Рішенням столичного госпсуду у справі №910/23609/14 в задоволенні позовних вимог фірми "Т.М.М." до Київського міського тервідділення Антимонопольного комітету України про визнання рішення недійсним відмовлено в повному обсязі.

Не погодившись із зазначеним рішенням, фірма "Т.М.М." звернулася до Київського апеляційного госпсуду з апеляційною скаргою, у якій попросила оскаржуване рішення скасувати та прийняти нове рішення про задоволення позовних вимог в повному обсязі.

"Суть справи полягає у факті заняття фірмою монопольного становища на ринку надання житлово-комунальних послуг у м. Києві в межах будинків, які знаходяться на балансі ТОВ, із часткою 100%, а також ознак зловживання монопольним становищем", - йдеться в повідомленні.

Судова колегія КАГС погодилася з висновками місцевого господарського суду.

"Тим самим, своєю постановою від 24 червня 2015 року, суд апеляційної інстанції зобов'язав товариство дотримуватися законів України щодо захисту економічної конкуренції та забезпечення єдиного підходу формування тарифів на житлово-комунальні послуги, а також сплатити визначений штраф (68 тис. грн, - ред.) за зловживання монопольним становищем на ринку надання житлово -комунальних послуг", - зазначили у прес-службі КАГС.

Нагадаємо, на ЖКГ за п'ять місяців виділено всього 10% від запланованої суми.