ua en ru

Суд у Києві засудив двох азербайджанців за злочини проти Майдану

Суд у Києві засудив двох азербайджанців за злочини проти Майдану Фото: Оболонський райсуд Києва

Про рішення Оболонського райсуду столиці повідомили у прес-службі Генпрокуратури

Оболонський районний суд міста Києва засудив двох громадян Республіки Азербайджан, які вчиняли злочини проти учасників Майдану, до чотирьох років позбавлення волі і до такого ж покарання з випробуванням на три роки відповідно. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, серед скоєних проти учасників Революції гідності злочинів у листопаді 2013 - лютому 2014 рр.: хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень (ч.4 ст. 296 КК України), грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого (ч.2 ст.186 КК), викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, яке супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань (ч.2 ст.146 КК) і погроза вбивством (ч.1 ст.129 КК України).

Встановлено, що вказані громадяни в січні 2014 року у складі групи осіб скоїли хуліганський напад на громадянина, завдавши йому тілесні ушкодження, після чого відкрито заволоділи його особистим майном.

Надалі громадяни Азербайджану взяли активну участь у викраденні і незаконному позбавленні волі ще одного учасника мирних акцій протесту, якого близько двох годин, застосовуючи насильство і погрози вбивством, утримували проти його волі і вимагали від нього зізнань про діяльність Автомайдану.

Нагадаємо, раніше прокуратура оголосила підозру 144 особам у скоєнні злочинів проти Євромайдану.