ua en ru

Суд Києва повернув державі спортивну базу вартістю понад 300 млн гривень

Суд Києва повернув державі спортивну базу вартістю понад 300 млн гривень Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

У суді відстояли право держави на навчально-спортивну базу "Спартак"

Суд міста Києва повернув державі навчально-спортивну базу "Спартак" вартістю понад 300 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"За позовом прокуратури Києва рішенням господарського суду Києва право власності на навчально-спортивну базу "Спартак" по вулиці Кирилівській, 105 вартістю понад 300 млн гривень визнано за державою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, база, до складу якої входять спортивний комплекс з трибунами та адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис кв м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України.

В подальшому на підставі рішення районного суду Києва спірне майно перейшло у власність Федерації професійних профспілок України.

Разом з тим встановлено, що відчуження зазначеного майна з держвласності відбулося без згоди Фонду держмайна України, а потім знаходиться у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.

Так, прокуратура міста Києва подала позов до суду про визнання права власності держави на вказаний спортивний комплекс та витребування його із незаконного володіння.

Відзначається, що останнім рішенням господарського суду Києва від 25 жовтня 2017 року позовні вимоги прокурора визнані законними і задоволені в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в судах знаходиться майже 70 справ про незаконну передачу земельних ділянок уздовж українського кордону.