ua en ru

Суд Києва зняв з розгляду справу про заборону "Партії регіонів"

Суд Києва зняв з розгляду справу про заборону "Партії регіонів" Фото: "Партія регіонів" (torange.biz)

Позивач просив суд визнати протиправною бездіяльність Мін'юсту щодо неприйняття заходів по забороні "Партії регіонів"

Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду справу про заборону "Партії регіонів", передає прес-служба суду.

"В судовому засіданні Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув клопотання позивача про відкликання адміністративного позову. Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення - залишити без розгляду адміністративний позов громадської організації "Всеукраїнське бюро розслідувань" Міністерства юстиції України, третя особа - політична партія "Партія регіонів", - розповів суддя Володимир Келеберда.

Як відомо, позивач просив суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції щодо неприйняття заходів по забороні "Партії регіонів". Також він попросив зобов'язати Мін'юст звернутися в суд про заборону діяльності на території України "Партії регіонів" і скасувати державну реєстрацію партії.

Нагадаємо, захист колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа, американського політтехнолога Пола Манафорта просить суд зняти з нього звинувачення в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і відмиванні грошей.

Манафорт керував передвиборчим штабом Трампа з червня по серпень 2016 року. У серпні минулого року проти нього висунули звинувачення в незаконному лобіюванні інтересів Януковича і "Партії регіонів", а також укронении від сплати податків. У лютому 2018 року його офіційно звинуватили у відмиванні через офшорні рахунки до 30 млн доларів.