ua en ru

Суд Києва скасував заборону на розробку в Україні родовищ Regal Petroleum

Окружний адміністративний суд Києва скасував дію наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 30 березня 2010 р. про заборону розробки компанією Regal Petroleum plc Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ, повідомляє прес-служба компанії.
"Окружний адміністративний суд Києва за підсумками нового розгляду ухвалив, що наказ міністерства був виданий незаконно і скасував його дію. Рішення може бути оскаржене протягом 10 днів, інакше воно набуде чинності 6 серпня", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, 21 травня 2010 р. Міністерство екології та природних ресурсів постановило призупинити операції на зазначених родовищах до вирішення деяких питань з охорони навколишнього середовища.
Як повідомляє компанія, Окружний адміністративний суд Києва 8 липня призупинив цей наказ міністерства. Таким чином, в даний момент Regal має можливість продовжити розробку родовищ.
При цьому наголошувалося, що дане рішення суду не остаточне, і суд в новому розгляді розгляне справу по суті.
Збитки Regal Petroleum plc в 2010 р. виросли в 4 рази порівняно з 2009 р., склав 40,6 млн дол Компанія входить в структуру "Смарт-холдингу" Вадима Новинського.