ua en ru

Суд обрав Коханівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Суд обрав Коханівському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Фото: Микола Коханівський (facebook.com/Микола Коханівський)

Розгляд по суті призначено на 5 березня 2018 року

Командиру добровольчого батальйону ОУН Миколі Коханівському обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов’язків. Про це йдеться у повідомленні на сайті Святошинського районного суду.

Як зазначається, розгляд по суті призначено на 5 березня 2018 року. 28 лютого у Святошинському районному суді міста Києва відбулося підготовче судове засідання по справі.

Так, під час підготовчого судового засідання обвинувачений та його захисники-адвокати заявили клопотання про повернення обвинувального акту прокурору у зв’язку з його невідповідністю вимогам Кримінально-процесуального кодексу України.

Натомість прокурор клопотав про обрання Коханівському М.М. запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю за місцем проживання.

Зазначається, що судом було враховано репутацію Коханівського, наявність у нього сталих соціальних зв’язків, стан його здоров’я, тяжкість покарання, яке загрожує останньому в разі визнання винним у вчиненні злочину, суспільну небезпечність самого кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується, наявність обґрунтованої підозри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід ще шістьом учасникам заворушень в Святошинському районному суді Києва, коли в ніч з 23 на 24 жовтня 2017 року під час розгляду справи лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського його прихильники заблокували зал засідань.