ua en ru

Суд обирає запобіжний захід посадовцю із Держгеонадр Фощію

Суд обирає запобіжний захід посадовцю із Держгеонадр Фощію Фото: суд (РБК-Україна)

Посадовця підозрюють у вчиненні правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 КК України

Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 5 вересня, обирає запобіжний захід Миколі Фощію, якого затримали на хабарі у розмірі 3 тисяч доларів. Про це із зали суду повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Суд обирає запобіжний захід посадовцю із Держгеонадр Фощію
Суд обирає запобіжний захід посадовцю із Держгеонадр Фощію

Фото: суд (РБК-Україна)

"5 вересня 2018 року на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Фощія М. В. - підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 КК України", - повідомили раніше у суді.

Зазначимо, ч. 3 ст. 368 КК України передбачає одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, і карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суд обирає запобіжний захід посадовцю із Держгеонадр Фощію

Скріншот (facebook.com/Шевченківський районний суд)

Нагадаємо, днями у Києві Нацполіція затримала першого заступника голови Держгеонадр України на хабарі у розмірі три тисячі доларів.

Як уточнили у Держгеонадр з посиланням на поліцію, 3 вересня під час отримання хабара був затриманий Микола Фощій, заступник в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка. Останній у цей час перебував у відпустці, тому Фощій виконував його обов'язки.

Згідно з повідомленням Луценко, чиновник вимагав три тисячі доларів у представника підприємства за сприяння в отриманні пакету документів, необхідних для здійснення робіт з видобутку торфу в Київській області.