ua en ru

Нацполіція: на хабарі був затриманий перший заступник голови Держегеонадр Фощій

Нацполіція: на хабарі був затриманий перший заступник голови Держегеонадр Фощій Фото: хабар (npu.gov.ua)

Перший заступник голови Держгеонадр вимагав хабарі від представників бізнесу

Працівники департаменту захисту економіки Національної поліції та прокуратури Київської області затримали першого заступника голови Державної служби геології та надр України під час отримання 3-х тисяч доларів США неправомірної вигоди. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції.

Зазначимо, раніше прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що на одержанні хабара викрито виконувача обов'язків голови Держгеонадр.

Як відомо, в травні поточного року виконуючим обов'язки голови Держгеонадр був призначений Олег Кирилюк, при цьому, за даними відділу протидії хабарництву департаменту захисту економіки Нацполіції, злочинну "схему" збагачення організував перший заступник голови Держгеонадр. На офіційному сайті Держгеонадр вказано, що першим заступником голови Держгеонадр є Микола Фощій.

За вирішення питань у межах його компетенції чиновник вимагав та одержував від представників бізнесу неправомірну вигоду, зазначили у поліції.

За фактом вимагання та одержання чиновником неправомірної вигоди слідчі прокуратури Київської області розпочали кримінальне провадження (ч. 4 ст. 368 КК України).

"У межах слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем Держгеонадр України 3-х тисяч доларів США хабара. Саме стільки, на думку фігуранта, повинен заплатити суб’єкт господарювання за укладання договору на придбання права користування узагальненою геологічною інформацією та погодження відповідної заявки на реєстрацію довідки встановленої форми", - йдеться у повідомленні.

Нацполіція: на хабарі був затриманий перший заступник голови Держегеонадр Фощій