ua en ru

Суд в Італії не змінив запобіжний захід екс-бійцеві Нацгвардії Марківу

Суд в Італії не змінив запобіжний захід екс-бійцеві Нацгвардії Марківу Фото: Віталій Марків на горі Карачун (facebook.com/brtcomua)

Марківа звинувачують у вбивстві італійського журналіста

Суд в Італії відхилив клопотання колишнього бійця Національної гвардії Віталія Марківа і не змінив йому запобіжний захід з ув'язнення на домашній арешт. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Twitter.

Внаслідок дії італійського суду Аваков направив листа міністру закордонних справ Італії.

"Мені здається, що прокуратура Італійської Республіки залишає без уваги надану йому інформацію за визначенням позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в'язниці за те, чого він не робив", - про це написав Аваков.

Нагадаємо, в липні суд в Італії допитав Марківа. "Мій клієнт заявив про свою невинність і несправедливості затримання, адже він ніяк не причетний до загибелі фотографа. Віталій заявив, що ситуація була зовсім іншою, ніж її зображує сторона обвинувачення. Прокурори стверджують, що Марків був командиром батальйону і міг віддавати накази. Але мій клієнт зазначив, що був звичайним солдатом", - сказав адвокат.