ua en ru

Суд у справі сина Авакова: прокуратура просить 5 млн гривень застави та електронний браслет

Суд у справі сина Авакова: прокуратура просить 5 млн гривень застави та електронний браслет Фото: Олександр Аваков (Instagram)

Сьогодні суд почав обирати запобіжний захід сину Авакова

Сторона обвинувачення хоче зобов'язати підозрюваного Олександра Авакова носити електронний браслет і просить встановити розмір застави в 5 млн гривень. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"У власності Авакова зареєстровано 2 квартири: в Харкові і в Києві (375 кв м). У власності є також три машини. Я б хотів зорієнтувати суд визначити розмір застави більше, ніж передбачено статтею кодексу. Розмір збитку становить 14 млн гривень. Розмір застави в 5 млн гривень зможе забезпечити відшкодування шкоди. Майнове становище Авакова дозволяє. Прошу зобов'язати підозрюваного повідомляти про місцезнаходження, зміна місця роботи і утриматися від спілкування з посадовими особами. Прошу зобов'язати носити Авакова електронний браслет ", - сказав прокурор.

Суд у справі сина Авакова: прокуратура просить 5 млн гривень застави та електронний браслетФото: суд (РБК-Україна)

Нагадаємо, 31 жовтня Національне антикорупційне бюро України в рамках так званої "справи рюкзаків" повідомило про підозру сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, колишнього заступника глави МВС Сергію Чеботарю та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину.

Активіст Олексій Гриценко повідомив, що під будівлею суду перебуває близько 50 людей у камуфляжі. Кореспондент РБК-Україна, в свою чергу, уточнював, що на поверсі, де розташований зал засідань суду, перебуває більше 15 чоловік у військовій формі. Колишній радник міністра внутрішніх справ України Ілля Ківа повідомив, що разом з ним у суд прийшли ветерани антитерористичної операції на Донбасі.