ua en ru

Суд у справі глави Держаудитслужби перенесено на 1 березня

Суд у справі глави Держаудитслужби перенесено на 1 березня Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

До суду не надійшли матеріали справи щодо Гаврилової

Засідання суду у справі голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової перенесено на 1 березня 2018 року. Про це заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання перенесено, не надійшли матеріали. Перенесено на 1 березня на 12:40", - сказав прокурор.

Як відомо, 23 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларування недостовірних даних.

За інформацією прокурора, у Гаврилової, зокрема, були вилучені золоті злитки приблизної вартості 80 тис. гривень.

"Є думка про те, що Гаврилова збагатилась на суму 9 млн 940 тис. грн. Були вилучені золоті злитки приблизної вартості 80 тис. гривень. Також були вилучені деякі речі. За експертизою ринкова вартість квартири приблизно 3 млн. Стиль життя людини стверджує, що вона живе не на зарплату", - сказав прокурор.

Наразі на офіційне майно Гаврилової накладено арешт.

"Наразі на її майно, те що офіційне, накладено арешт. Суд відмовив нам в арешті майна її чоловіка: автомобіль, квартира та паркомісце",- сказав прокурор Кравець.

У свою чергу, Гаврилова заявила, що вилучене майно вона придбала за свої кошти.

"Вилучене в мене майно - злитки та ін, майно, я придбала за своі кошти. Більша частина тої готівки не моя. У мене є первинні документи, які підтверджують вартість квартири. Детективи чомусь вважають, що до 2015 року я нічого не заробляла. В 2013 року ми переіхали до Києва. До переїзду до Києва ми мали певне майно. Щодо листа.. Я хочу одне сказати, що я з листом звернулась до Кабміну з проханням надати мені службову характеристику, яка була надана до суду", - сказала вона.

Гаврилова стверджує, що не вносила в електронні декларації неправдиві відомості про свої доходи та називає справу, яку веде НАБУ, наслідком тиску на неї.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для Гаврилової запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень, але суд відпустив Гаврилову під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у відстороненні Гаврилової від посади.