ua en ru

Суд у справі екс-"беркутівців" продовжиться 26 квітня

Суд у справі екс-"беркутівців" продовжиться 26 квітня Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (Аліна Кондратенко/РБК-Україна)

Сьогодні, 24 квітня, у суді були заслухані двоє потерпілих

Святошинський районний суд Києва оголосив перерву у засіданні по справі проти п’ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, до 26 квітня. Про це заявив головуючий суддя Сергій Дячук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Беззаперечним доказом є те, що в обстрілах брали участь представники правоохоронних органів, що ми й з'ясували на засіданні. На сьогодні розглянуто достатньо матеріалів, перерва до 11.30 26 квітня", - сказав Дячук.

Так, сьогодні, 24 квітня, у суді були заслухані двоє потерпілих, які розказали деталі про загиблих родичів під час обстрілів на Майдані.

Крім того, суд переглянув низку відеоепізодів, на яких зокрема зафіксовані обстріли на Інститутській.

Сторона захисту протягом засідання заперечувала причетність своїх підзахисних до цих обстрілів, мотивуючи тим, що на відеофайлах не видно обличчя безпосередньо цих осіб.

Прокурор у справі заявив, що клопотатиме про допит експертів у суді задля з'ясування та детального розбору висновків балістичної експертизи.

Зазначимо, у травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

12 квітня свідок сторони обвинувачення Сергій Братушка у залі суду розповів про загибель сина.