ua en ru

Суд у справі екс-"беркутівців" досліджує відео- та аудіодокази

Суд у справі екс-"беркутівців" досліджує відео- та аудіодокази Фото: суд у справі екс-"беркутівців" (РБК-Україна)

Потерпілий не зміг прибути на засідання для надання свідчень

Святошинський райсуд Києва досліджує відео- та аудіодокази по справі проти п'яти екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Сьогодні, 25 вересня, потерпілий не зміг прибути на засідання для надання свідчень.

У складі прокурорської групи по справі відбулись зміни: Роман Псюк з незрозумілих причин вийшов із справи. Тепер сторони обвинувачення представляють Яніс Симонов та прокурор Атаманчук.

Зазначимо, у справі залишилось заслухати до 10 потерпілих, після чого суд переходить до допиту свідків. За словами прокурора, свідчити будуть більше сотні людей.

Окрім того, на засіданні присутній адвокат Олександр Горошинський, який віднедавна представляє інтереси Віктора Януковича в Оболонському суді.

Нагадаємо, 15 вересня в Києві біля власного будинку було скоєно напад на суддю Сергія Дячука. Сам Дячук пов'язує напад з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з суддею.

Під його головуванням відбуваються слухання справи вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій фігурують 157 потерпілих і більше 500 свідків. На лаві підсудних - п'ять екс-службовців київського полку "Беркут", яких затримали у березні-квітні 2014 року.

У травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.