ua en ru

Суд у справі директора заводу Фірташа перенесли на листопад, - САП

Суд у справі директора заводу Фірташа перенесли на листопад, - САП Фото: суд (Pixabay)

Судове засідання перенесли на 9 листопада

Судове засідання, призначене на 18 жовтня, за розглядом обвинувального акта у відношенні директора ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (належить бізнесменові Дмитру Фірташу) Володимира Сівака за звинуваченням у розтраті коштів підприємства в сумі 492 млн гривень перенесли у зв'язку з неявкою адвокатів захисту. Про це повідомляє прес-служба САП.

Повідомляється, що за клопотанням прокурора суд прийняв рішення звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області з питанням про наявність правових підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності адвокатів з боку захисту внаслідок повторної неявки на підготовче судове засідання без поважних причин.

В САП відзначили, що наступне судове засідання призначено на 9 листопада 2017 року.

Як відомо, 15 вересня 2015 зареєстровано кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", воно було передано в НАБУ у червні 2016 року.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора Євген Єнін повідомив, що у Генеральній прокуратурі України вважають нереальним повернення олігарха Дмитра Фірташа в Україну.