ua en ru

Суд у справі Бузини знову перенесли

Суд у справі Бузини знову перенесли Фото: суд у справі Бузини (РБК-Україна)

До будівлі суду стягнули Національну гвардію

Сьогодні, 7 травня, судове засідання у справі про вбивство українського журналіста Олеся Бузини в Шевченківському районному суді перенесли на 7 червня. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"До суду надійшло клопотання про перенесення слухання від представника потерпілого адвоката Захарової. Також надійшло клопотання від адвоката обвинувачених. У зв'язку з зазначеними обставинами суд переносить засідання на 7 червня на 9:00", - сказав суддя.

Разом з тим прокурори також заявили, що вважають неможливим продовження засідання.

Адвокат Дульський у залі суду заявив, що вважає неможливим продовження засідання без присяжних.

Суд у справі Бузини знову перенеслиСуд у справі Бузини знову перенеслиСуд у справі Бузини знову перенеслиСуд у справі Бузини знову перенеслиСуд у справі Бузини знову перенесли

Сьогодні, на попередньому засіданні, початок якого було заплановано на 13:00, суд повинен був вирішити, чи можна приступити до розгляду кримінальної справи по суті, відправити на додаткове розслідування або ж її варто закрити.

До будівлі суду стягнули Національну гвардію.

Нагадаємо, на минулому засіданні до будівлі суду, де слухалася справа, прийшли близько 50 активістів правих рухів, вони блокували дорогу через "свавілля в суді". Зокрема, вони перекривали рух транспорту на вул. Дегтярівська. Крім того, вони підпалили шини під судом, вимагаючи законного права на суд присяжних у справі.

Відзначимо, попередні засідання, 9 та 22 лютого 2018 року, також були перенесени у зв'язку з зайнятістю суддів в інших процесах.