ua en ru

Суд дав умовний термін "банкіру Курченко" за виведення з "Реал Банку" 5,91 млрд гривень

Суд дав умовний термін "банкіру Курченко" за виведення з "Реал Банку" 5,91 млрд гривень Фото: засуджений черговий "банкір Курченко"

Співробітниця банку також визнана винною у заволодінні більше 787 млн гривень НБУ

Суд засудив екс-співробітницю "Реал Банку" (належить бізнесмену-втікачу Сергію Курченко) до 5 років позбавлення волі умовно. Про це свідчить вирок Дніпровського райсуду Києва від 13 квітня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, співробітницю управління безпеки банку визнано винною у співучасті у виведенні 5,91 млрд гривень з банку і присвоєнні 787,39 млн гривень Національного банку України.

У період з 2013 по 2014 роки банкір склав неправдиві акти огляду запропонованого у заставу майна фіктивних фірм, підконтрольних злочинній організації (будівельний бітум, дизпаливо, бензин). Цими документами нібито підтверджувалася наявність майна, його належний стан і вартість. Причому огляд майна не проводився.

На підставі неправдивих актів огляду майна, запропонованого банку у заставу, були видані і пролонговані фіктивні кредити, які не були забезпечені майном.

В результаті злочинних дій банку було завдано збитків в особливо великих розмірах.

Враховуючи щиросерде визнання обвинуваченої, явку з повинною і співпрацю зі слідством, суд засудив банкіра до 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 3 роки.

Нагадаємо, екс-гендиректор Одеського НПЗ, замішаний у "схемі Курченко", оголошений у розшук.