ua en ru

Екс-гендиректор Одеського НПЗ, замішаний у "схемі Курченко", оголошений у розшук

Екс-гендиректор Одеського НПЗ, замішаний у "схемі Курченко", оголошений у розшук Фото: будівля Одеського НПЗ

Також в розшук оголошений колишній виконавчий директор Одеського нафтопереробного заводу

Слідчий суддя Приморського районного суду Одеси за результатами розгляду клопотань обласної прокуратури про арешт колишніх генерального директора та виконавчого директора Одеського нафтопереробного заводу, надав дозвіл на їх затримання і доставку до суду для обрання запобіжного заходу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Наразі двох колишніх посадовців заводу оголошено у розшук. За наявною інформаціє вказані особи переховуються на території Російської Федерації.

Повідомляється, що зазначені топ-менеджери підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2 млрд гривень податків та зборів.

"Загалом під час розслідування прокуратура Одеської області спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка". Щодо однієї особи судом вже винесено обвинувальний вирок. На теперішній час тривають обшуки у приміщеннях ПАТ "Одеський НПЗ", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, 22 квітня Юрій Луценко повідомив, що суд заарештував заступника глави Одеського НПЗ. Підозрюваному призначено заставу в розмірі 15 млн гривень.