ua en ru

Суд Чечні позбавив сестру Савченко права захищати Карпюка

Суд Чечні позбавив сестру Савченко права захищати Карпюка Фото: Віра Савченко

Карпюк був видалений із залу суду на черговому засіданні

Верховний суд Чеченської Республіки позбавив сестру народного депутата України, льотчиці Надії Савченко Віру статусу захисника громадянина України Миколи Карпюка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Наголошується, що чергове судове засідання по кримінальній справі Карпюка і Клиха відбулося 28 жовтня. Держобвинувач оголосив показання Карпюка, дані ним під час попереднього слідства.

"Після неодноразових зауважень за порушення правил поведінки, Карпюк був видалений із зали засідання. У ході слухань Вірі Савченко також робилися зауваження, а потім її і зовсім позбавили статусу громадського захисника Карпюка за численні порушення і образу головуючого", - йдеться в повідомленні.

За версією російських слідчих, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО, яка визнана екстремістською і її діяльність заборонена на території РФ, і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

Нагадаємо, раніше адвокат Надії Савченко Ілля Новіков повідомив, що сестру Надії Савченко Віру хочуть затримати за образу судді по справі Карпюка в Грозному.