ua en ru

Суд Австралії проведе слухання у справі про конфлікт в авіакомпанії Qantas

Суд Австралії з трудових справ проведе сьогодні слухання у справі про конфлікт в авіакомпанії Qantas, яка раніше оголосила про скасування всіх своїх рейсів у зв'язку зі страйком співробітників, передає Reuters. У суперечку співробітників і керівництва Qantas вже втрутився уряд країни.
"Сьогодні до 22:00 (за місцевим часом) суд Австралії з трудових справ почне розгляд клопотання уряду країни", - повідомив представник суду.
Раніше сьогодні міністр транспорту країни Ентоні Альбаніз повідомив, що уряд направить до суду з трудових справ клопотання, в якому наполягатиме на вирішенні суперечки в Qantas.
Нагадаємо, страйки в Qantas почалися у вересні 2011 р. Співробітники компанії оскаржуютьівень оплати праці, а також виступають проти планів керівництва скоротити зростаючі витрати. В результаті страйків було скасовано більше 600 рейсів, що торкнулося близько 70 тис. пасажирів.
Збитки Qantas від скасування всіх рейсів складуть близько 21,4 млн дол. на добу.
В авіакомпанії оголосили, що 31 жовтня ц.р. звільнять всіх членів профспілок інженерів, пілотів, обслуговуючого персоналу і співробітників наземних служб, які виступають проти планів керівництва.