ua en ru

Суд заарештував земділянку Азарова в Ялті за застосування водометів на Майдані

Суд заарештував земділянку Азарова в Ялті за застосування водометів на Майдані Фото: Микола Азаров

Причиною арешту стало відповідне звернення Генпрокуратури

Печерський районний суд Києва наклав арешт на ділянку колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Ялті площею 0,1 га у зв'язку з рішенням останнього про застосуванні проти мітингувальників у Києві водомета "Торнадо" в січні 2014 р. Відповідне рішення від 29 липня опубліковано на сайті суду.

Як повідомляється, причиною арешту стало відповідне звернення Генеральної прокуратури України, яка розслідує законність зазначеного рішення Кабінету міністрів.

"Внаслідок цього, в період січня-лютого 2014 року, під час заворушень на вул. Грушевського в м. Києві при температурі нижче 0 градусів за Цельсієм співробітниками органів внутрішніх справ проти мітингувальників застосовано водомет "Торнадо", що завдало шкоди правам, свободам та інтересам громадян", - йдеться в документі.

У клопотанні доведено необхідність накладення арешту на грошові кошти, оскільки вказане нерухоме майно не може бути звернено для відшкодування цивільних позовів.

"Накласти арешт на земельну ділянку площею 0,1000 га, який розташований на території Фороської селищної ради р. Ялта Автономної Республіки Крим і належить на праві власності підозрюваному", - сказано в рішенні суду.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. суд заарештував особняк колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова у Печерському районі Києва.