ua en ru

Суд заарештував землю київського дельфінарію

Суд заарештував землю київського дельфінарію Фото: суд (Pixabey)

Столичний суд заарештував землю дельфінарію "Немо"

Столичний суд заарештував землю дельфінарію "Немо", будівлю якого повинні були знести ще в 2013 році. Про це свідчить відповідну постанову суду.

"Печерським районним судом міста Києва було винесено рішення, відповідно до якого накладається арешт на земельну ділянку дельфінарію з забороною розпоряджатися і використовувати будь-яким чином земельна ділянка та розташовані на ній будівельні споруди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією постанови, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури з 16 грудня 2014 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 5 ст. 27 2 ч. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Наголошується, що в ході досудового розслідування встановлено, що 22 травня 2017 року ДП "Ардал" на підставі договору купівлі-продажу передало у власність особі земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу

Так, на цій земельній ділянці в даний час знаходиться і експлуатується двоповерхова будівля, в якому знаходиться київський дельфінарій "Немо"

21 червня 2017 року в рамках кримінального провадження земельну ділянку і дельфінарій, розташований на ній, були визнані речовим доказом у даному кримінальному провадженні, про що винесено відповідну постанову.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в серпні 2013 року Господарський суд Києва виніс рішення за позовом Державної архітектурно-будівельної інспекції знесення столичного дельфінарію "Немо".