ua en ru

Суд заарештував заступника начальника Житомирської колонії, затриманого на хабарі у 27 тис. гривень

Суд заарештував заступника начальника Житомирської колонії, затриманого на хабарі у 27 тис. гривень Фото: суд заарештував чиновника

Чиновник вимагав у ув'язненого 80 тис. гривень за умовно-дострокове звільнення

За клопотанням військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України, суд заарештував заступника начальника Житомирської виправної колонії, викритого 18 травня 2017 року на хабарництві. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 84 тис. гривень та відсторонено від посади.

Йому інкримінується ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

"Посадовець вимагав у засудженого 80 тис. гривен за умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Кошти йому передавалися через посередника. Під час одержання частини обумовленої суми в розмірі 27 тис. гривень хабарника затримано правоохоронцями", - відзначають в повідомленні.

Повідомляється, що чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Житомирі СБУ затримала на хабарі двох чиновників обласної ДФС. Затримані систематично вимагали гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафів.