ua en ru

У Житомирі СБУ затримала на хабарі двох чиновників обласної ГФС

У Житомирі СБУ затримала на хабарі двох чиновників обласної ГФС Фото: СБУ

Затримані систематично вимагали гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафів

Співробітники Служба безпеки України (СБУ) затримали на хабарі двох посадовців Головного управління Державної фіскальної служби (ГФС) в Житомирській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Начальник одного з управлінь ГУ ДФС спільно зі своїм підлеглим - керівником відділу - систематично знімали гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені під час планових перевірок. "Ціна питання" коливалася в залежності від розміру штрафних санкцій, які повинні бути накладені на підприємство", - йдеться в повідомленні.

зокрема, зловмисники вимагали у житомирського бізнесмена 100 тисяч гривень за накладення на його підприємство мінімального штрафу. Правоохоронці затримали хабарників у службовому кабінеті під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

altaltaltaltaltalt

Фото: СБУ затримала на хабарі двох чиновників ГФС в Житомирі

Нагадаємо, також сьогодні прокуратура Черкаської області спільно з Головним Управлінням Національної поліції і Службою безпеки України затримала на одержанні неправомірної вигоди в розмірі 75 тис. гривень главу Лікарсько-кваліфікаційної комісії комунального закладу "Городищенське територіальне медичне об'єднання".