ua en ru

Суд заарештував трьох жителів Краматорська за наругу над держсимволікою

Суд заарештував трьох жителів Краматорська за наругу над держсимволікою Фото: судова влада в Україні

Молодих людей засудили за спалення прапорів України напередодні Дня незалежності

Краматорський міський суд підтримав позицію державного обвинувачення і визнав трьох місцевих жителів винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.296 (хуліганство) і ч.1 ст.338 (наруга над державними символами) КК України. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Під час судового розгляду встановлено, що в ніч на 24 серпня поточного року, напередодні Дня незалежності України, троє молодих людей 1991, 1995 і 1996 років народження, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, зняли шість державних прапорів із флагштоків житлового будинку в місті Краматорську і спалили їх.

В судовому засіданні обвинувачені свою вину визнали і щиро розкаялися.

Найстаршому із хлопців, який скоїв вказаний злочин у період умовно-дострокового звільнення, судом призначено покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі. Його поплічників засудили до 1 року 4 місяців позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців.

Також прокуратурою м. Краматорська до міського суду направлено клопотання про застосування заходів виховного характеру до двох неповнолітніх, які 15 вересня поточного року зірвали державний прапор України на будівлі загальноосвітньої школи №11 в м. Краматорську і навмисно його забруднили.

Нагадаємо, раніше в Миколаєві заарештували трьох місцевих жителів за вивішування прапора "Новоросії".