ua en ru

У Миколаєві заарештували місцевих жителів за вивішування прапора "Новоросії"

У Миколаєві заарештували місцевих жителів за вивішування прапора "Новоросії" Фото: прапор "Новоросії"

Три миколаївця розвішували прапори України зі свастикою і прапори "Новоросії"

У Миколаєві суд обрав запобіжний захід для трьох місцевих жителів, які встановлювали в публічних місцях міста державний прапор України з елементами свастики і "Новоросії". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

"За узгодженим прокуратурою Миколаївської області клопотаннями слідчого УСБУ в області суд обрав заходи трьом місцевим жителям, затриманим за підозрою у сприянні терористичній організації, нарузі над державними символами та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 і ч. 1 ст. 338 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Двом затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, одному з них визначена можливість внесення застави в розмірі 250 тис. грн. Третьому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишати житло цілодобово.

Встановлено, що мешканці міста Миколаєва з метою підриву авторитету України і пропаганди тероризму, виготовляли та встановлювали в публічних місцях міста Миколаєва державний прапор України з елементами нацистської свастики і прапор так званій "Новоросії".

Їх затримали 14 жовтня після вчинення одного із злочинів. В ході обшуків житла двох підозрюваних вилучено дві бойові гранати Ф1 і РГД-5. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, влітку в Миколаєві невідомі замінували телевізійну вишку, розташовану в районі кладовища, і підняли над нею прапор так званій "Новоросії".