ua en ru

Суд арештував "свободівців" Васильця і Станкова

Суд арештував "свободівців" Васильця і Станкова ВО "Свобода"

Членів ВО "Свобода" арештували до 3 грудня

Печерський районний суд м. Києва в понеділок, 5 жовтня 2015 р., обрав міру запобіжного заходу для заступника голови обласної організації ВО "Свобода" Костянтина Васильця та бійця батальйону "Січ" Олександра Станкова, що підозрюються у організації масових заворушень 31 серпня біля будівлі парламенту, у вигляді арешту. Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії.

"Костянтину Васильцю, 1-у номеру в партійному виборчому списку до Одеської обласної ради присудили цілодобовий домашній арешт до 3 грудня. Олександру Станкову (Перуну), кандидату в депутати до Одеської міської ради, суддя постановила застосувати тримання під вартою до 3 грудня або ж внести заставу в розмірі 415 тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Захист підозрюваних наполягає на відсутності доказів для обгрунтування арешту і на замовному характері кримінального провадження.

"Справа є політичним замовленням. У слідчих є "команда зверху" переслідувати членів «Свободи», що вони і роблять. У контексті місцевих виборів це ще і бажання чинної влади позбавити партію лідерів, основних спікерів та агітаторів", - підкреслив адвокат Всеволод Сокалюк.

Нагадаємо, очільнику київської областної організації "Свободи" повідомили про підозру.

Раніше МВС ідентифікувало "свободівців", які брали участь у сутичках біля Ради, в результаті яких загинули чотири людини. Серед підозрюваних, які були викликані на допит в ГПУ, зокрема, були лідер партії Олег Тягнибок, голова Харківської обласної організації "Свободи" Ігор Швайка, а також голова київського осередку Ігор Сабій.

Пізніше міліція провела обшуки в будинках членів "Свободи" у Києві, Одесі та Івано-Франківської області.