ua en ru

МВС ідентифікувало "свободівців", які брали участь у зіткненнях під Радою

МВС ідентифікувало "свободівців", які брали участь у зіткненнях під Радою Фото: зіткнення під Радою

На допит в МВС викликані близько 30 осіб

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) ідентифікувало членів ВО "Свобода", які брали участь у сутичках під Верховною Радою України 31 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом групового порушення громадського порядку, вчинення масових заворушень, заподіяння шкоди життю і здоров'ю працівників правоохоронних органів при виконанні ними службових обов'язків та незаконного поводження зі зброєю сьогодні шляхом надання повісток викликаний на допит в головне слідче управління МВС близько 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на допит викликані лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, два члена "Свободи" Юрій Сиротюк та Ігор Сабій, голова Харківської обласної організації "Свободи" Ігор Швайка, голова Соціально-націоналістичного руху "Соціал-Національна Асамблея" Ігор Криворучко і активіст "Свободи" Сергій Бойко.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради вчора, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

У результаті протистояння загинули троє бійців Національної гвардії.