ua en ru

МВС проводить обшуки в будинках членів "Свободи" у Києві, Одесі та Івано-Франківської обл

МВС проводить обшуки в будинках членів "Свободи" у Києві, Одесі та Івано-Франківської обл Фото: МВС проводить обшуки в будинках членів "Свободи" у Києві, Одесі та Івано-Франківської обл

Провадяться обшуки у екс-депутатів Олега Гелевея, Ігоря Сабія і ще двох одеських активістів "Свободи"

Міністерство внутрішніх справ (МВС) проводить обшуки в будинках членів ВО "Свободи" в Києві, Одесі та Івано-Франківській області. Про це повідомляє прес-служба партії ВО "Свобода".

Так, повідомляється, що крім обшуку у "свободівця" Олега Гелевея, МВС також обшукує будинок дружини екс-нардепа Ігоря Сабія в Тисмениці Івано-Франківської обл., також обшуки проходять в будинках трьох "свободівців" в Одесі.

"Обшуки проходять у двох заступників голови Одеської обласної організації ВО "Свобода" Олександра Станкова і Гліба Громова, а також у першого номера списку об'єднання в Одеську обласну раду Костянтина Василькевича", - повідомляє партія.

Зазначимо, раніше МВС ідентифікувало "свободівців", які брали участь у сутичках під Радою. Серед підозрюваних, які були викликані на допит в ГПУ, зокрема, був голова Харківської обласної організації "Свободи" Ігор Швайка, а також член "Свободи" Юрій Сиротюк.

Пізніше Печерський районний суд Києва відпустив на поруки нардепа "свободівця" Ігоря Швайку, але його зобов'язали не залишати місце реєстрації без відома слідчих органів.

Разом з тим, Юрія Сиротюка Печерський районний суд заарештував на два місяці. Пізніше арештований Сиротюк очолив список партії "Свобода" в Київраду.

Нагадаємо, 24 вересня, правоохоронці провели обшук у будинку "свободівця" Юрія Сиротюка, в ході чого було вилучено мисливську зброю.