ua en ru

Суд заарештував судно-земснаряд РФ у справі про незаконний видобуток піску в затоці Чорного моря

Суд заарештував судно-земснаряд РФ у справі про незаконний видобуток піску в затоці Чорного моря Фото: судно-земснаряд (facebook.com/LlutsenkoYuri)

Судно незаконно видобуло пісок у Каркінітській затоці Чорного моря

Суд заарештував російське судно-земснаряд у справі про незаконний видобуток піску в Каркінітській затоці Чорного моря. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Для відшкодування збитків у вказаному кримінальному провадженні, 10.04.2018 постановою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим про арешт судна підозрюваної кампанії країни-агресора", - заявив генпрокурор.

Луценко повідомив, що прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво за фактом вчинення незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник "Лебедині острови") на тимчасово окупованих територіях.

Встановлено, що видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки в місті Туапсе (Росія). Судно належить кампанії Trans Maritime Services.

За словами Луценка, пісок використовують для незаконного будівництва мосту в районі Керчі.

Нагадаємо, українські прикордонники в ніч на 9 квітня не пропустили членів екіпажу судна "Норд" через пункт пропуску "Чонгар" в окупований Крим.