ua en ru

Суд арештував судно "Іволга"

Суд арештував судно "Іволга" Фото: катер "Іволга"

Власник судна - батько капітана, залишив вирішення питання щодо накладення арешту на судно на розсуд суду

Київський районний суд м. Одеси наклав арешт на прогулянкове судно "Іволга", яке затонуло 17 жовтня в морі під Затокою Одеської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Так, повідомляється, що до суду від слідчого надійшло клопотання про накладення арешту на судно "Іволга".

"Обгрунтовуючи своє клопотання, слідчий вказав, що 17 жовтня близько 16 годин в смт. Затока Білгород - Дністровського р-ну Одеської області близько 200-300 метрів від берегу, через перевантаження та погіршення погодних умов хвилею перекинуло судно "Іволга". Внаслідок цього пасажири та екіпаж опинилися у воді Чорного моря, з яких 14 осіб загинуло, а 20 доставлено до лікарні з отриманими тілесними ушкодженнями різного ступеня", - йдеться у повідомленні.

Судно було розраховане на 20 осіб, однак капітан взяв на борт 33 особи відпочиваючих та 4 особи екіпажу. "Судно "Іволга" не було забезпечене належною кількістю рятувальних жилетів та пасажирам не провели інструктаж з правил безпеки.

"В судовому засіданні, власник судна - батько капітана, залишив вирішення питання щодо накладення арешту на судно на розсуд суду", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". В даний час точну кількість людей, що знаходилися на борту, точно не встановлено. Врятувати вдалося 22 людини. У понеділок, 19 жовтня, затонулий під Одесою катер підняли на поверхню. В ньому було виявлено два тіла загиблих.

Пізніше в Іллічівському морському торговому порту рятувальники розпиляли затонулий катер "Іволга", щоб дістати тіла загиблих. 21 жовтня з Чорного моря на берег прибило тіло ще одного загиблого пасажира катери. На даний момент, кількість загиблих становить 17 осіб.

За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво. Капітана катера "Іволга" оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці.