ua en ru

Суд арештував без права застави затриманого у Києві бійця "Правого сектора"

Суд арештував без права застави затриманого у Києві бійця "Правого сектора" Фото: "Правий сектор"

Наразі перевіряється причетність фігуранта справи до низки злочинів

Жовтневий суд м. Маріуполя прийняв рішення про арешт без права застави затриманого у Києві бійця "Правого сектора" з позивним "Людоїд". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції у Донецькій області.

Як зазначається, представник "Правого сектора" з квітня 2015 року знаходився у розшуку за вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів на території Донецької області.

"Сьогодні чоловік був доставлений до суду м. Маріуполя для розгляду клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлено, що чоловік причетний до двох розбійних нападів, вчинених на території Красноармійського району в період з грудня 2014 року по березень 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відносно підозрюваного слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Донецькій області відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187 "Розбійний напад" та ч.2 ст. 262 "Викрадення вогнепальної зброї..." Кримінального кодексу України.

"Перелік "подвигів" "Людоїда" значно ширший, але за рештою епізодів ще триває кропіткий збір доказів. Наразі перевіряється причетність фігуранта до низки злочинів, вчинених не тільки на Донеччині, а й на території іншої області. Здійснюються слідчі та розшукові дії, спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, встановлення місцезнаходження викраденого майна", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманого у Києві бійця "Правого сектора" направили в СІЗО Маріуполя.