ua en ru

Суд заарештував організатора мітингу за створення "Рівненської народної республіки"

Суд заарештував організатора мітингу за створення "Рівненської народної республіки" Фото: суд арештований організатор мітингу

Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

Рівненський міський суд застосував до підозрюваного в організації мітингу за створення "Рівненської народної республіки" запобіжний захід - утримання під вартою без права внесення застави. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

"Керівнику одного з рівненських громадських організацій 15 травня 2017 року повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України)",- йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, підозрюваний за замовленням мешканця Російської Федерації організував і провів 3 травня 2017 несанкціонований мітинг в м. Рівне, на якому із залученням за винагороду учасників своєї громадської організації, студентів та інших громадян закликав вчинити дії, спрямовані на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією.

Так, події того дня були використані і висвітлені низкою російських ЗМІ з метою формування у громадян негативного ставлення до України і дискредитації її державних і правоохоронних структур (наприклад під заголовками "В Рівному розпочався бурштиновий майдан", "За бурштинову народну республіку" та інші).

Правоохоронці вилучили в учасників "фейкової" акції плакати з провокаційними написами і газові балончики. Рівненський міський суд застосував до підозрюваного запобіжний захід - утримання під вартою без права внесення застави. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Рівненської області розслідує кримінальну справу, відкрите Службою безпеки України, за фактом закликів до створення "Рівненської народної республіки" на акціях 10 травня 2017 року.