ua en ru

Суд заарештував Лукаш на 2 місяці з можливістю застави

Суд заарештував Лукаш на 2 місяці з можливістю застави Фото: Олена Лукаш

Також призначено заставу в розмірі 5 млн 115 тис. гривень

Печерський районний суд Києва сьогодні, 6 листопада, ухвалив рішення заарештувати на два місяці колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш, яка була затримана вчора, 5 листопада, призначивши при цьому заставу у розмірі 5 млн 115 тис. гривень. Відповідне рішення оголосив суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одночасно визначити запобіжний захід у вигляді застави для забезпечення виконання Лукаш О.Л. ... Розмір застави визначити у 4 тисячі 200 мінімальних заробітних плат - 5 мільйонів 115 тисяч", - оголосив головуючий суддя.

Відповідно до рішення, Лукаш має внести заставу протягом п'яти днів.

Нагадаємо, Служба безпеки України вчора, 5 листопада, затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. У відомстві повідомили, що Лукаш була затримана в ході спецоперації за участю контррозвідки. При цьому екс-міністр заявила, що Генеральній прокуратурі України раніше було відомо місце її перебування.

Увечері 5 листопада Генеральна прокуратура України повідомила Олені Лукаш про підозру у привласненні 2,5 млн грн державних коштів.

Сьогодні в ході суду п'ять народних депутатів від фракції "Опозиційний блок" попросили суд відпустити Олену Лукаш на поруки.