ua en ru

Суд заарештував квартиру колишнього заступника голови ВРУ Калєтніка

Суд заарештував квартиру колишнього заступника голови ВРУ Калєтніка Фото: суд заарештував квартиру Ігоря Калєтніка

Арешт на квартиру накладено на вимогу ГПУ

Печерський районний суд Києва заарештував квартиру колишнього першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка. Про це повідомляється в постанові суду № 757/4438/17-к від 27 січня 2017 року, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Під час досудового розслідування було встановлено, що Калєтнік у декларації за 2013 рік вказав подаровану йому квартиру за 19,4 млн гривень і подаровані гроші у розмірі 49,4 млн гривень.

Повідомляється, що у слідства є підстави вважати, що квартира була подарована батьком Калєтніка, щоб приховати справжнє джерело доходів. Також встановлено, що реальна вартість квартири відрізняється від зазначеної більш ніж на 12,5 млн гривень.

Також було встановлено, що згодом ця квартира була перепродана батькові чоловіка рідної сестри Калєтніка. Генеральна прокуратура України вважає, що гроші за продаж квартири Калєтнік не отримував, а тому намагався приховати незаконне походження своїх коштів. У зв'язку з цим 27 січня суд задовольнив вимогу ГПУ і наклав арешт на квартиру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував 13 земельних ділянок Калєтніка.