ua en ru

Суд арештував фігуранта "газової справи" Постного із заставою у 50 млн гривень

Суд арештував фігуранта "газової справи" Постного із заставою у 50 млн гривень Фото: Валерій Постний на виході з СІЗО (hromadske.ua)

Суд арештував Постного до 1 вересня

Галицький районний суд Львова обрав для фігуранта "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенка Валерія Постного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 вересня включно із можливістю внесення застави у розмірі 50 млн гривень. Про це повідомляють "Наші гроші".

Як зазначається, суд на два місяці арештував Постного у рамках справи про розтрату газового конденсату шляхом продажу його по заниженій ціні.

На думку адвоката Постного, підозра пред'явлена його підзахисному є необґрунтованою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 червня 2017 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) оголосили про підозру фігуранту так званої "газової справи" Валерію Постному.

Зазначимо, загалом слідством встановлено причетність до участі у "газовій схемі" 27 осіб. Під час досудового розслідування 9 із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають розшуку.