ua en ru

Суд заарештував фігуранта по справі "Повітряного експреса" Каськіва

Суд заарештував фігуранта по справі "Повітряного експреса" Каськіва Фото: Івана Радика взяли під варту

Суд помістив Івана Радика під варту до 31 жовтня 2016 року

Директор ТОВ "ФК "Сапфір Фінанс" Івана Радика узятий під варту до кінця жовтня з заставою 13,21 млн гривень. Про це свідчить постанова Солом'янського райсуду.Києва від 3 вересня, передають "Наші гроші".

"Іван Радик підозрюється у змові з в. про. директора ДП "Нацпроект "Повітряний експрес", іншими невстановленими особами та заволодінні 81,95 млн гривень. державних коштів. Тимчасовим і .про. директора "Повітряного експресу", за підписом якого виводилися кошти, був Геннадій Дяченко", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, 18 грудня 2014 року ДП "Нацпроект "Повітряний експрес" уклало з ТОВ "ФК "Сапфір Фінанс" Радіка договір про залучення коштів на умовах вкладу. Всього в "Сапфір Фінанс" було розміщено 81,95 млн гривень. В подальшому кошти держпідприємству повернуті не були.

Також слідчі НАБУ встановили, що "ФК "Сапфір Фінанс" перерахувала ТОВ "Нафтопромсервис" 17 млн гривень. державних коштів, ТОВ "Омнислеш" - 3 млн гривень., ТОВ "Експрес Коннект" - 13,21 млн гривень.

За інформацією слідчих, далі Радик особисто зняв з рахунків вище перелічених компаній 13,21 млн гривень.

"Підозрюваний Радик просив про пом'якшення запобіжного заходу. Вказував на те, що його дружина, з якою він повінчався в січні 2015 року не працює. Підозрюваний є єдиним годувальником сім'ї, і вони мають малолітню дитину", - йдеться в повідомленні.

Проте суд не погодився, взявши до уваги ризик, що Радик втече за кордон або на неконтрольовані Україною території.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ГПУ хочуть запропонувати екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву угоду зі слідством.