ua en ru

Суд заарештував ще двох підозрюваних у справі про "газові схеми"

Суд заарештував ще двох підозрюваних у справі про "газові схеми" Фото: суд заарештував ще двох фігурантів справи про розкрадання газу

Владислав Купріяненко та Олег Рябошапка заарештовані на два місяці з правом виходу під заставу

Солом'янський районний суд Києва у суботу, 18 червня, обрав Владиславу Купріяненку, підозрюваному в розкраданні газу українського видобутку, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з правом виходу під заставу у розмірі 50 млн гривень. Про це повідомив "112 Україна".

Прокурори наполягали на сумі 200 млн грн і збираються оскаржити розмір застави в Апеляційному суді Києва.


Також сьогодні суд заарештував на 2 місяці Олега Рябошапку, шостого фігуранта справи про розкрадання українського газу, з правом виходу під заставу в розмірі 1,5 млн грн.

"Для цієї особи (Рябошапка, - ред.) це незначна сума, яка не зупинить його від зникнення, ухилення від досудового слідства та інших ризиків, озвучених сьогодні в суді. Ми просили заставу у розмірі 250 млн грн", - розповів представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляється, Рябошапка страждає на початкову форму хвороби Паркінсона, у зв'язку з чим його захист наполягав на пом'якшенні запобіжного заходу. Однак, зі слів представника САП, ця хвороба не входить до переліку тих, з якими не можна поміщати у СІЗО.

"Для правої руки Онищенка суд обрав 130 разів менший заставу, ніж для рядових учасників газової схеми. Це рішення виглядає дивним, враховуючи той факт, що за результатами розгляду попередніх 4-х клопотань у п'ятницю, 17 червня, рядовим учасникам злочинного угруповання той же суддя встановив у 130 разів більшу заставу, а саме 200 млн грн кожному", - прокоментували в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБ).

НАБ і прокуратура будуть оскаржувати рішення суду в апеляційному порядку, оскільки воно становить пряму загрозу інтересам слідства.

Крім того, суд розглядає клопотання про арешт ще трьох затриманих, наступний, восьмий фігурант - Леся Железняк.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва заарештував ще одного фігуранта "газової справи" Валерія Посного на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн гривень