ua en ru

Суд заарештував екс-мера Слов'янська Штепу на 2 місяці

Суд обрав колишньому меру м. Слов'янськ Донецької обл. Неллі Штепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

Суд обрав колишньому меру м. Слов'янськ Донецької обл. Неллі Штепі (на фото) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської обл.

"Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави терміном на 2 місяці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратура Харківської обл. розпочала кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3. ст.110 КК України). Підозру в скоєнні зазначеного злочину оголошено колишньому Слов'янському міському голові Штепі.

"Досудове розслідування проводиться слідчими прокуратури, оскільки вказана особа є посадовцем органу державного самоврядування 3 категорії, що визначено ст. 216 КПК України як підслідність органів прокуратури", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури Харківської обл.

Нагадаємо, Штепа була затримана 11 липня, після чого її конвоювали до управління СБУ Харківської області для проведення процесуальних дій. Також повідомлялося, що проводиться перевірка інформації про пособництво Штепи діяльності озброєних бойовиків і терористичних груп на території Слов'янська та Слов'янського району.

Нагадаємо, 7 липня прес-служба Донецької обласної державної адміністрації повідомила про те, що у Слов'янську силовики звільнили мера міста Нелю Штепу.