ua en ru

Суд заарештував чиновника Кабміну, підозрюваного у роботі на спецслужби РФ

Суд заарештував чиновника Кабміну, підозрюваного у роботі на спецслужби РФ Фото: Станіслав Єжов (скріншот YouTube / Телеканал Прямий)

Підозрюваного у роботі на спецслужби РФ чиновника взяли під варту

Підозрюваного у роботі на спецслужби Російської Федерації (РФ) чиновника Кабінету міністрів України Станіслава Єжова взяли під варту. Про це заявила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Twitter.

"Шевченківський райсуд обрав Станіславу Єжову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без альтернативи внесення застави. (Ст. 111 КК не передбачає такий приклад)", - заявила Сарган.

Таким чином, підозрюваний у державній зраді чиновник секретаріату уряду і перекладач прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана узятий під варту до 17 лютого.

У свою чергу, за словами адвоката Володимира Шпирука, сам Станіслав Єжов своєї провини не визнає.

Зазначимо, суд за затриманого чиновника Кабміну проходив у закритому режимі через таємниці слідства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Гройсмана, що Служба безпеки України (СБУ) стежила за чиновником, затриманого напередодні за підозрою в шпигунстві для РФ, не один місяць.

"Не один місяць ми знали, про те, що є підозра, що він працює на іноземні спецслужби. Завдяки СБУ, він весь цей тривалий час був під наглядом, звичайно, за сприяння КМУ і мого апарату", - заявив прем'єр.