ua en ru

"Суд" в анексованому Криму продовжив на 3 місяці арешт фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір"

"Суд" в анексованому Криму продовжив на 3 місяці арешт фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" Фото: Київський районний суд Сімферополя (maps-google.com)

Затриманих залишать в СІЗО до 9 березня

Київський районний "суд" Сімферополя в анексованому Росією Криму прийняв рішення продовжити на 3 місяці арешт ще трьом затриманим 12 жовтня в Бахчисараї фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір". Їх залишать в СІЗО до 9 березня, передає "Крим.Реаліі".

Затримані - кримські татари Сейран Салієв, Мемет Белялов та Тимур Ібрагімов. Повідомляється, що слідчий і прокурор не встигають закінчити слідчі заходи, що стало причиною продовження арешту.

Відпустити затриманих сторона звинувачення не може, так як вважає, що у разі звільнення фігуранти "вплинуть на хід слідства, знищать докази і сховаються на території України".

Днем раніше, в середу, 6 грудня, цей же суд продовжив до 9 березня термін утримання під вартою ще трьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" - Ернес Аметова, Марлену Асанову і Серверу Зекірьяеву.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму "суд" 7 грудня 2017 року розгляне питання щодо продовження арешту фігурантам Бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір".

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна ісламська політична організація, яка вважає своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, при цьому організація відкидає терористичні методи. Разом з тим, Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році як терористичну організацію. Після анексії українського Криму російська влада почала переслідування учасників організації на півострові.