ua en ru

Кримський "суд" сьогодні розгляне питання про продовження арешту фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір"

Кримський "суд" сьогодні розгляне питання про продовження арешту фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" Фото: суд (pixabay.comPublicDomainImages)

Засідання суду призначено на 14:00 за місцевим часом

В окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим "суд" сьогодні розгляне питання про продовження арешту фігурантам бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір". Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя 7 грудня розгляне клопотання слідства про продовження терміну утримання в СІЗО фігурантам другої бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" Тімуру Ібрагімову, Сейрану Саліеву і Белялу Меметову", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, засідання "суду" призначено на 14:00 за місцевим часом (13:00 за Київським часом).

"Сьогодні ми як завжди будемо клопотати про зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт, особливих ілюзій з приводу рішення суду не маємо", - заявив адвокат Едем Семедляєв.

Так, "суд" 6 грудня продовжив до 9 березня термін утримання під вартою трьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" - Эрнесу Аметову, Марлену Асанову і Серверау Зекир'яєву.

Відзначимо, представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Тимура Абдуллаєва.